Zonnepanelen

Hoe behaal je een hoog rendement op je zonnepanelen?

By 3 april 2020 No Comments

Anno 2020 willen veel bedrijven verduurzamen. Dat is ook de reden dat je op veel platte daken zonnepanelen ziet zitten. Met zonnepanelen kiest u niet alleen voor een duurzame oplossing, u bespaart ook op uw energiekosten. Wat zonnepanelen precies opleveren is per situatie verschillend. Dit ligt aan het energieverbruik en de ligging van de panelen op het dak. Maar er is ook veel verschil in zonnepanelen. Laat u dus goed informeren. Zo koopt u geen zonnepanelen, maar u investeert in zonnepanelen.

De eerste stap is goede dakbedekking

Laten we daarbij niet vergeten dat de dakbedekking de eerste stap is waar naar gekeken dient te worden alvorens er zonnepanelen geplaatst worden. Iedereen wilt namelijk dat de zonnepanelen een hoog rendement opleveren. Uiteraard wilt u er zoveel mogelijk uithalen. Maar om een hoog rendement te halen, moet u van te voren letten op de volgende dingen:

Laat de dakbedekking controleren

Er moet door een professional gekeken worden naar de staat van de dakbedekking. De zonnepanelen komen er voor heel wat jaar op. Dan is het prettig als de dakbedekking hetzelfde aantal jaar mee kan. Het is niet handig, met ook de daarbij komende kosten, om tussentijds alle zonnepanelen weer los te moeten koppelen om de dakbedekking aan te pakken. Liever vooraf alles goed regelen!

We willen een hoog rendement op zonnepanelen

Zwarte dakbedekking wordt in de zomer ongeveer 80 graden. Het rendement van zonnepanelen wordt minder, zodra het te warm onder de panelen wordt. Een slimme oplossing hiervoor is witte dakbedekking. Witte dakbedekking wordt de helft minder warm, dus ongeveer 40 graden. Het witte dak biedt een simpele, maar effectieve oplossing: witte dakbanen die door de werking van reflectie opwarming van de zonnepanelen tegengaat. Het is daarmee een vorm van passieve koeling. Zonnewarmte wordt afgevoerd vóór het wordt doorgegeven aan de zonnepanelen. Oververhitting krijgt daardoor geen kans. Door een lagere omgevingstemperatuur zal het rendement van zonnepanelen verhogen tijdens de zomer.

Sedum dakbedekking voor een nog hoger rendement

Wat ook een mogelijkheid is om meer rendement uit de zonnepanelen te halen, is door de panelen te bevestigen op een sedum dak. Dit groene dak is tevens goed voor de mens, dier en het milieu. Super duurzaam. Dit wordt ook niet warm, waardoor de zonnepanelen beter tot hun recht komen. Benieuwd wat we allemaal voor u kunnen betekenen? Neem dan een kijkje in ons portfolio!

Wist u dat er subsidie aangevraagd kan worden voor zonnepanelen? De zogenaamde SDE+ subsidie.

Leave a Reply

© Alle rechten voorbehouden | ⚡ door Geekies | Algemene Voorwaarden | Privacyverklaring | BTW-nummer: NL.8600.08.204.B01 | KvK-nummer: 74732781